No.1 Five Bells

Two-storey replacement extension with associated internal works to a semi-detached village house in East Devon. The replaced Zinc extension abuts the existing property via structural glazing incorporating the wall and roof to maximize light penetration into the plan whilst clearly defining the original fabric with the contemporary addition. The full glazed lower section which incorporates an office, design studio and living space is sunk into the ground by a meter to cleverly emphasis the connection between the outdoor and interior spaces. Hit and miss glazing with vertical larch boards minimizes vulnerability yet provides maximum light penetration allowing the building to sit comfortably within the preserved village setting.

No.1, Five Bells north elevation

No.1, Five Bells north elevation

No.1, Five Bells east elevation

No.1, Five Bells east elevation

No.1, Five Bells visualisation

No.1, Five Bells visualisation