Church Road

Contemporary refurbishment/conservation to a Victorian end of terrace dwelling in west London. Major emphasis was placed on sustainability, the re-use and repair of the original fabric and the harmonious blending of contemporary features. Zinc clad window projections, reflection pools, mezzanine levels, curved glass staircases, pyramidal roof-lights, central atriums and bespoke fittings provide an exciting, yet well conserved eco family dwelling.

The sedum roof offers a wide range of environmental benefits including alleviating flooding, noise reduction, thermal insulation, natural habitats for local wildlife and plants and improves the building aesthetics together with the enhancement of the appearance of the wider area.

View from mezzanine floor

View from mezzanine floor

Church Road elevations

Church Road elevations

Church Road interior views

Church Road interior views

Church Road internal bedroom sketch

Church Road internal bedroom sketch

Church Road external courtyard sketch

Church Road external courtyard sketch

Stair bridge

Stair bridge

Kitchen

Kitchen

En-suite bathroom

En-suite bathroom